Daniel Myrberg - Podcasts.nu

Här kan du följa Daniel en av skaparna av Podcasts.nu. Det blir nyheter, recensioner, besök hos Poddare m.m. m.m.

  Vi tänkte inleda denna blogg med det besök vi gjorde på KACKELpoddens releasefest som ägde rum på Malmen i Stockholm.

KACKELpodden består av Cattis och Rosanna som båda bor i Stockholm. 

Deras egna beskrivning av Podden är:"KACKELpodden Fenomenet KACKEL är vad som uppstod när Cattis och Rosanna – en 08a och en härlig göteborgare med både bakgrund och framtid inom företagande, tv och annan media – råkade på varandra i huvudstaden Stockholm. En ny och fräsch duo, vilka med ledord som ”det är lättare att be om förlåtelse än tillåtelse” och ”är det rätt är det lätt" kommit att agera konferencierer på Stockholms filmfestival, spåna fram nya tv-format och nu även kackla loss i en alldeles egen podcast!" 

Rosanna och Cattis


 En väldigt rolig del av festen var tjejernas live-inspelning av deras avsnitt 8. Bredvid baren riggades utrustningen upp och tjejerna började spela in.

Ett avsnitt där även jag och Jens fick testa våra väldigt ovana podcastfärdigheter. Mycket trevligt inslag med live-inspelning. 

Daniel, Jens, Rosanna och Cattis


 Otroligt trevlig kväll och ett mycket bra initiativ av Rosanna och Cattis. Passa på och lyssna igenom några av deras avsnitt. Snabblänkar:

Avsnitt 8KACKELpodden på Podcasts.nuTjejernas egna hemsida

Två nytillagda poddar finns nu på Podcasts.nu

 Insnöad podcast

Podcast om Tv-spel med ett antal år på nackenOscar och Martins podcast

Diskussioner om livet, tydligen fantastisk underhållning ;)

Fler poddar står på kö, under nästa vecka släpper vi 4 st till./Daniel Myrberg

Drygt två veckor sen sist. En hel del poddar har nu lagts till. Riktigt kul med alla som hör av sig om att få vara med. Hör av er med mer tips, har du en podcast? Tveka inte att höra av dig.Följande poddar är nya på Podcasts.nu:TALKET

Talket Joel, Viktor och Ville i ett samtal med högt i talk.Bokmärkt

Inför varje avsnitt väljer de ut en aktuell bok att läsa, som de sen samtalar om.Johan och Mattias Podcast

Talar om uppväxten i Rotebro, fotboll på elitnivå och Göteborgslivet i exil.Urban och Mats​

En podcast för dig som ledsnat på det förutsägbara podbruset och letar efter ett lite mer udda synsätt, med andra ord.Kjell och klortanten

I Kjell och Klortanten tar Kjell Eriksson och Stina Billinger på SPP, alias Klortanten, hjälp av kända och okända kompisar för att hitta svaren på vår tids svåra frågor om miljö och en hållbar livsstil.Livshjulet med Anna Hegestrand

I den här podcasten träffar Anna svenska kändisar, som får berätta om hur de ser på de åtta olika tårtbitarna i sitt livshjul.Silly Season-podden

Silly Season-podden Sportbladets podcast helt insnöad på fotbollens silly season.Crowding Podcast

Följ Crowdings resa, biljetten är gratis. Vi sänder en gång i veckan och snackar om nykundsbearbetning, bolagsverkets pappersexercis, motgång och medgång.SnackepåsenHampus Nessvold - The Podcast

En podcast med Hampus Nessvold där det tillsammans med en gäst i varje avsnitt diskuteras ständigt aktuella ämnen.Trevlig lyssning allihopa. Hoppas ni vågar och vill testa alla nya poddar :)

Tänkte slänga iväg ett tips så här på måndagseftermiddagen. Har precis lyssnat på P3-Dokumentär, Helikopterrånet och måste säga WOW! Som vanligt så var avsnittet välgjort likt alla avsnitt av P3-Dok men det var något speciellt med detta avsnitt. Kanske fastnade jag för att händelsen är som hämtad ur en Hollywoodfilm. Rånet var oerhört välplanerat, rånarna hade tänkt på varje detalj och kopplingarna till den Serbiska maffian känndes kittlande. Men framförallt så lyckades dokumentärskaparna framhäva den andra sidan av berättelsen, den rädsla och panik som personalen på G4S kände och hur de har lidit av den här händelsen i flera år.

Se till att lyssna! 

Jag vill i det här inlägget tipsa om ett avsnitt från P3 Dokumentär. Ett avsnitt som inte bara är välgjort som alltid, utan ett av de absolut bästa som hittills släppts av P3 Dokumentär. Det handlar om Diplomatdottern Karolina Johnsson som år 1994 greps på Bangkoks flygplats med 6,8kg heroin. Paketet hittades i en väska som Karolina, i tro om att väskan innehöll kläder, skulle föra till Frankfurt för vidare transport. Vi får hänga med i hennes liv som barn med tillfälliga hem i olika delar av världen tack vare sin fars arbete som diplomat. Samt hela den rättsliga processen i thailand, upplevelser i det ökända fängelset Klong Prem och slutgiltligen överföringen till Sverige och sedan frisläppandet år 2006. Mycket fängslande och obehaglig historia som Karolina delar med sig av. Som sagt, ett av de bästa avsnitten ur P3 Dokumentärs gedigna bibliotek.   

I Onsdags var vi på Podcasts.Nu på kulturhuset i Stockholm för att se Kristoffer Triumf genomföra sin sista Takshow (för denna säsong?). 

En härligt ljummen sommarkväll, en kväll som sällan inträffar i detta land. Perfekt förutsättning för ett ute-event som detta. 

Stämningen var på topp, härliga gäster med ett lagom lungt tempo med en liknande känsla som man får av att lyssna på VÄRVET.Härligt att se vår bloggare Lovisa Ohlsson som projektledare för eventet!Vi tänkte nu bjuda på lite bilder från kvällen: 

                                              Kristoffer hälsar alla välkomna 

                                              Kvällens första gäst, Annika Lantz. Som här visar hennes talang att få in sin näve i munnen. 

                                             Gäst nummer två, Elsa Billgren. 

                                             Gäst nummer tre, Loreen. Som också bjöd på en sång, mycket trevlig stämning. 

                                             Vy över taket vi var på. 

                                              Gäst nummer 5, Bianca Kronlöf. Bjöd på en riktigt underhållande standup. 

                                             Avslutningsvis, härlig livesång med en egen variant av "Empire State Of Mind" med stockholmstema.

                                            Ja det är Mange Schmidt som står upp i mitten :) 

                                              Till slut fick vi även äran att vara med på bild med Värden själv!

                                              Daniel, Lovisa, Kristoffer, Jens


  Vi hoppas på fler liknande event i framtiden och att Kristoffer gör om det här även nästa år.

 Fortsatt trevlig fredag, med ännu en underbar sommarkväll! 

    

Det blev ju riktigt trevligt väder nu framåt kvällskvisten så jag tog med mig flickvännen ut för en promenadrunda runt Söder i Stockholm.

 

 I lurarna hade vi med oss, som titeln avslöjar, Börje Salming. Anna Hegestrand intervjuar den här veckan honom i sin podcast Livshjulet.

Anna har lyckats få med väldigt folkkära personer i sina avsnitt och fortsätter nu leverera med just Börje. En person som jag antar och hoppas är väldigt folkkär och som inte allt för ofta märks i media. De pratar om hans hockeykarriär, livet som entrepenör och hans kärlek till sin eget byggda villa ute i Waxholm.

Uppdelningen av livet i tårtbitar som görs i livshjulet gör att avsnitten håller intresset uppe hela vägen igenom. Ett avsnitt som rekommenderas starkt och jag är övertygad om att Anna ger oss fler intressanta profiler i fortsättningen.Har du inte lyssnat på hennes podcast än, in och gör det!Alla hennes avsnittAvsnittet med Börje Salming 

Hej!Efter önskning från ett antal besökare har vi nu lagt in en funktion som memorerar hur långt in i ett avsnitt du har lyssnat. Skulle du råka byta sida, tappa uppkoppling eller av någon annan anledning råka avbryta din uppspelning så är det bara att gå in på avsnittet igen. Hemsidan kommer då automatiskt att börja där du var när du trycker på play. Hoppas detta gör er lyssning hos oss smidigare och hör gärna av er med mer förbättringsförslag. MVH Podcasts.Nu

Jag tror en hel del av oss en gång har sett filmen Himlen är oskyldigt blå. En film där Peter Dalle gestaltar rollen som knarkkung. 

Igår bläddrade jag ingeom avsnitten från P3 dokumentär för att hitta något intressant då jag ännu inte hunnit beta av hela utbudet. Sandhamnsligan, snabbt kopplades detta ihop med filmen i mitt huvud och jag började lyssna direkt. Utan att egentligen veta kände jag på mig att det var just detta det hela skulle handla om. Och så var det. Avsnittet handlar främst om huvudmannen Flemming Broman, hur han kommer in i verksamheten och problematiken med att försöka komma tillbaka till livet efter att ha blivit dömd och satt i fängelset. Det blev efteråt i princip omöjligt för Flemming att skaffa ett "vanligt" jobb och han tvingas därför söka andra sätt att tjäna pengar. Resultatet blev infiltratör åt polisen...Nu har änligen Takshowerna börjat digitaliseras och förevigats.

Än så länge har #1 & #2 kommit ut och jag har precis lyssnat klart på #2. Denna episod med Ebbot Lundberg, Ametist Adozdegan och Edward Blom. Härligt avsnitt där Edward är sista gäst med sin härliga och humoristiska personlighet.

Testa några avsnitt så hoppas vi på ett återkommande event nästa år!Takshow #1

Takshow #2 

Imorgon släpps 3 Sketcher av Alex och Sigge på Youtube.

Redan nu kan vi förmedla länke till sketch nr 1, Vad tycker ni?"Jaharå! - Reklambyråmötet"

Nästa vecka är det dags för Alex och Sigges100:e avsnitt som sänds live. Vi på Podcasts.Nu kommer vara på plats i Uppsala, på tisdagen, för att ta del av denna speciella kväll. Jag såg precies på Ticnet att det finns en hel del biljetter kvar för evenemanget i Uppsala och och Umeå men endast en biljett kvar i Lund.Så passa på att säkra dina biljetter innan de tar slut. Köp din biljett här

Äntligen är Filip och Fredrik tillbaka med sin nya podcast. Denna gång på engelska. Första avsnittet släpptes idag Torsdag och det är just torsdagar, som tidigare, de fortsättningsvis kommer att släppas på. Alla avsnitt släpps på samma feed som tidigare och direktlänk har ni    HÄR

Hej allihopa!Vi råkade under gårdagen ut för ett misstänkt sabbotage, därav att sidan legat nere.

Nu verkar det dock som att allt är på banan igen och jag hoppas att ni tar igen gårdagens missade lyssningar.


  

Nu har vi äntligen lagt till Skavlan & Källner på Podcasts.nu. 

Höga förhoppningar på denna podcast som jag ska lyssna på närmsta tiden.

Hoppas ni gör det också.Avsnitten hittar ni HÄR


  

Äntligen Mikael Persbrandts podcast "I am" till Podcasts.nu Länk till podcasten